Wat kunt u verwachten | werkwijze

Zodra u heeft gehoord dat er bij u een behandeling zal gaan plaatsvinden met chemo- en/of radiotherapie waarbij de kans aanwezig is dat er haaruitval zal optreden, is het raadzaam om van tevoren een afspraak met mij te maken. Als u niet behandeld wordt met een van deze therapieën, maar een andere haarziekte hebt, dan bent u welkom als u er zelf aan toe bent. Indien u niet in staat bent om zelf te komen of te ziek bent, dan kom ik ook bij u aan huis of naar het ziekenhuis.

Ik informeer u graag en vrijblijvend over alles wat u wilt weten over deze nieuwe situatie met betrekking tot uw haaruitval. Ik kan u de voor- en nadelen uitleggen van diverse haarsoorten, het materiaal waarvan de binnenkant van de pruik gemaakt is en met u overleggen wat voor u het meest geschikt is. Het model, de maat en kleur bespreken we samen en of dat te realiseren is. Vanuit dit informatieve gesprek laat ik een 5 tot 8-tal pruikjes op zicht komen die we bij een volgende afspraak kunnen passen. Elk merk/collectie heeft een eigen pasvorm, binnenwerk, kleur of haarsoort en het is dan ook prettig om verschillende merken te kunnen passen. Als er een geschikt pruikje voor u bij zit en het is geheel naar wens dan kan ik het voor u reserveren en het zal klaarliggen tot het moment dat u zelf aangeeft wanneer u het nodig heeft. Dit is voor u een geruststellende gedachte omdat u het pruikje pas afneemt als dit echt nodig is. Mocht blijken dat u het haarwerk toch niet nodig heeft omdat uw haar niet of nauwelijks uitvalt, dan maakt u geen onnodige kosten. Ook niet voor eerdere consulten (mits het pruikje niet vermaakt of geknipt is).

Ik werk altijd volgens afspraak waardoor er alle privacy aanwezig is.

Ik geef u een eerlijk advies zodat u als klant weet wat de mogelijkheden zijn, ik probeer uw wensen te vervullen, zodat u  “uzelf kunt blijven".

Ook de service achteraf is bij mij zoals u mag verwachten, mocht er iets niet passend zijn dan mag u altijd terugkomen. Zolang u het haarwerk draagt zal ik het herstellen daar wat nodig is, ook als het haarwerk na verloop van enige tijd wat wijder is geworden of dat het haar in de nek of aan de punten is gaan pluizen zal ik dit gratis voor u herstellen. Uiteraard kunt u hier tijdens uw gemaakte afspraak op wachten.

Ongeveer een maand na de laatste chemokuur (bij bestraling hangt dat af van de hoeveelheid en intensiteit) gaat uw haar weer aangroeien, u kunt uw haarwerk gewoon blijven dragen tot u vindt dat u er weer toonbaar uitziet met uw eigen haar. Uw eigen haar groeit gewoon door onder het haarwerk, het zal niet verstikken of tegengehouden worden door het haarwerk, integendeel zelfs, op een warm hoofd is de bloeddoorstroming beter en zal uw haar makkelijker herstellen en aangroeien. Ik adviseer u om ook de producten van Mediceuticals te blijven gebruiken voor een betere doorbloeding en herstel van de haarzakjes.