Producten Mediceutical

Chemotherapie


Sommige vormen van chemotherapie (cytostatica) hebben tot gevolg dat het haar uitvalt.

  • Haaruitval treedt meestal op 2-3 weken na de eerste behandeling.
  • De hoofdhuid is gevoeliger, ook voor temperatuurswisselingen.
  • De hoofdhuid kan droger worden en er kan schilfering ontstaan op de hoofdhuid.
  • Niet elke chemotherapie veroorzaakt haaruitval.

medicieu flesje2

 

Geadviseerde behandeling voor, tijdens en na de chemo-behandeling


Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om te starten met MEDICEUTICALS liefst vóór de chemo-behandeling maar zeker adviseer ik tijdens de chemo. U kunt de producten ook gebruiken na de chemo-behandeling om het haar en de hoofdhuid in optimale conditie te houden. Neem altijd contact op met een MEDICEUTICALS specialist / haarwerker voor persoonlijk advies en begeleiding.

  • Aanbevolen behandeling: dagelijks wassen en verzorgen van de hoofdhuid met BIOCLENZ of HYDROCLENZ. Gebruik lauw water en niet te hard masseren.
  • Vervolg de behandeling met het conditioneren van de hoofdhuid met THERAPEUTIC, laat 1 tot 3 minuten inwerken en vervolgens uitspoelen.

Omdat kankercellen snel delen, wordt de therapie gericht op snel delende cellen. Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam, de haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt. Het haarzakje heeft de tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren.

Een cytostaticum (meervoud cytostatica) is een medicijn dat gebruikt wordt bij de behandeling van kanker. Een cytostaticum beoogt de deling van cellen te stoppen (cytos = cel; stasis = stilstand).

 

Mediceutical2              Mediceutical producten